I
tredje inlägget visade eleverna hur dom
gjorde
Italiensk pastasås.
Nu
sitter vi i Torslundas kretslopphus.
Det är sensommar och solen värmer upp huset.
Det
doftar gott, eleverna är nyfikna, hungriga.
Grönsakssoppan
åts och kommenterdes
”när
jag har lagat själv smakar det gott”
var
en av kommentarerna.
Pastasåsen hälldes över nykokt pasta och sist
nyriven permesanost över allt.
Många portioner åts, nu började många bli mätta.
För
att anknyta mera till det Nordiska fick eleverna
prova
på en kaka med lingon och blåbär i mitten.
Limefrukt
hade rivits och skalet blandades
i
vispgrädden.
½,
¼, 1/8, 1/12 hur delar vi nu kakan så den räcker till alla.
Marie
Louise frågade eleverna hur vi skulle göra
så
att kakan skulle räcka till alla.
Konkret
skördande, tillagande gjorde att eleverna
blev
mera intresserade av matlagning.
”i
kväll skall jag laga kakan hemma”
En
annan elev ”pastasåsen den var god, den vill jag göra ”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar