I
förra inlägget såg Ni hur eleverna skördade
sin
grönsaker. Nu är det dags att förbereda för
soppkokningen.
Mia berättade om att stora delar
av
purjolöken går att använda och hur man lättast
rensar
bort jorden som sitter mellan bladen.
Sedan
visade Mia de olika grönsakerna eleverna
skulle
förbereda.
Vi
berättade även för eleverna att våra Nordiska
grönsaker
är lika nyttiga som Medelhavsmat.
Dessutom
finns dessa grönsaker nära oss,
behöver
ej transporteras långt.
Moröttter,
palsternackor och kålrötter fick renskäras
noga
innan de kunde skalas. Sedan delade elverna
dessa
i små bitar. Vitkålen strimlades i små bitar.
Blomsterbönorna
delades i c:a 2 cm långa bitar.
Förutom
grönsakerna hällde eleverna i grönsaksbuljong.
Sen
fick soppan koka c:a 20 minuter.
Nästa
vecka får Ni följa eleverna när dom gör
Italiensk pastasås.
Därefter får Ni möta eleverna när dom
provsmakar sina rätter i kretsloppshuset.
Det blev så gott att dom ville hemma redan
samma dag börja laga mat hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar