sade en elev vid Torslundaskolan
när dom skördade sina
grönsaker. I fyra inlägg kommer
Ni att få följa eleverna
i klass 6 från Torslundaskolan
när dom skördar sina grönsaker.
Sedan lagas soppa, pastasås och
”ätes med glädje” i
kretsloppshuset på Torslunda
försöksstation numera
Hushållningssällskapets
utvecklingscenter.
Eleverna pratar under året om
närodlat, transporter och
hur vi kan använda våra Nordiska
basgrönsaker. Dessa
är lika värdefulla som
Medelhavsgrönsaker enligt
Läraren Marie- Louise började med
att ställa frågor om
vad är det för grönsaker vi skall skörda. Eleverna
skördade,
grov tvättade sedan
morötter, vitkål, palsternacka, kålrot,
purjolök och bönor .
Nu har eleverna skördat, blastat
och grovtvättat alla sina grönsaker.
I nästa inlägg får Ni vara med om
när eleverna tar in grönsakerna
i köket, förbereder grönsakerna och kokar sin grönsakssoppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar