onsdag 18 januari 2012

Krispig persilja i köksfönstret








































Persiljan som jag köpte i mataffären planterade
jag om i en plåtburk med hål i botten. Nu kommer
jag att kunna skörda färsk persilja hela våren.
Duscha plantan lite de första dagarna, annars
torkar bladen lätt.

Persilja, Petroselinum crispum är en tvåårig flockblomma
som härstammar från Medelhavsområdet,
där den odlades redan under medeltiden.




Följ min blogg i vår Du får tips om

Odling  vilka kulturer som är lätta att odla för
matematikundervisning, biologi och smaker från andra kulturer.




Ni kan räkna uppkomstantalet, stora och små skördade
grönsaker, mäta höjder för att sedan använda resultaten
för procenträkning, sannolikhetsbegrepp, göra diagram och histogram.

Dessutom lär eleverna sig om vad som behövs för att ett frö skall gro
får  verkliga smaksensationer och  lära om andra kulturer.

Parvin i Kalmar skördar grönsaker från Iran.


















Portugal kommer att referera från kurs i utomhuspedagogik i mars.


Odling i Urban miljö utvecklings arbetet med designer
Lars Gustavsson  för Berga centrum i Kalmar pågår. 
Vi lyssnar in boende och formulerar våra tankar hur odling
kan användas för att skapa en mötesplats vid uppbyggnadet
av nya Berga centrum.


















Åter kommer i slutet av månaden om tips om lättodlade grönsaker.

Vänner Facebook för gärna detta vidare.
Det kommer mycket som Ni kan använda í Er odling hemma.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar