måndag 18 februari 2013

Nordisk mat bra som Medelhavsmat

Skolans närmiljö skulle kunna vara en resurs för hälsa och välbefinnande.

Ny studie: Baljväxter, rotfrukter, lök, kålväxter, bladgrönskaer, frukt och bär  

Nordisk mat är nyttig för oss nordbor 

I en nyligen publicerad studie ”NorDiet” publicerad i Journal of Internal Medicine,
har Viola Adamsson, doktorand på Uppsala universitet och nutritionschef på
Lantmännen visat att en kost baserad på nordiska livsmedel sänker det onda
kolesterolet, med i genomsnitt 21 procent och kan ge stora effekter på blodtrycket.
88 personer i Bollnäs åt under sex veckor den nordiska maten.





















Nordens bästa mat: det nyttiga nordiska skafferiet

































































Desssa nordiska växter skulle kunna odlas i skolans närmiljö
och användas i utomhuspedagogiken. På sätt skulle vi kunna sprida
kunskapen om den Nordiska maten till barnen och vidare till föräldrarna.





Vill Du utveckla Din utomhuspedagogik mera
som komplement till undervisning inomhus

På Outoor Teachings hemsida
hittar Du böckerna Leka och lära Ute
engelska, svenska, teknik och matte för alla åldrar.
Böcker håller på att översättas till engelska, japanska,
danska och ryska.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar