fredag 25 oktober 2013

”Ätas med glädje” Pastasåsen


I förra inlägget fick Ni följa Torslunda skolans
elever dom gjorde sin grönsakssoppa.
Nu skall eleverna göra en Italiensk pastasås.

I en tjockbottnad gryta läggs följande delat i småbitar:
700 gram tomater
1-2 bladselleri stjälkar 
1-2 morötter
1-2 vitlöksklyftor
1 -2 dl peersilja
1 gul lök
5- 10 blad baasilika

Låt småputtra 20 minuter.
Fördela lite med mixerstav, se till att det finns tuggbitar kvar.
Blanda i 1 burk creme fraiche.

Eleverna kände att det doftade gott
när dom fördelade grönsakerna.
Smakade på bladsellerin, detta var lite
ovanlig smak. 






























































Nästa vecka får Ni möta eleverna när dom äter
all sin mat i kretsloppshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar