onsdag 16 oktober 2013

"Ätas med glädje”



I förra inlägget såg Ni hur eleverna skördade
sin grönsaker. Nu är det dags att förbereda för
soppkokningen. Mia berättade om att stora delar
av purjolöken går att använda och hur man lättast
rensar bort jorden som sitter mellan bladen.
Sedan visade Mia de olika grönsakerna eleverna
skulle förbereda.

Vi berättade även för eleverna att våra Nordiska
grönsaker är lika nyttiga som Medelhavsmat.
Dessutom finns dessa grönsaker nära oss,
behöver ej transporteras långt.

Moröttter, palsternackor och kålrötter fick renskäras
noga innan de kunde skalas. Sedan delade elverna
dessa i små bitar. Vitkålen strimlades i små bitar.
Blomsterbönorna delades i c:a 2 cm långa bitar.
Förutom grönsakerna hällde eleverna i grönsaksbuljong.
Sen fick soppan koka c:a 20 minuter.













































































































































Nästa vecka får Ni följa eleverna när dom gör
Italiensk pastasås.
Därefter får Ni möta eleverna när dom 
provsmakar sina rätter i kretsloppshuset.
Det blev så gott att dom ville hemma redan
samma dag börja laga mat hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar