torsdag 10 oktober 2013

"Ätas med glädje”


sade en elev vid Torslundaskolan när dom skördade sina
grönsaker. I fyra inlägg kommer Ni att få följa eleverna
i klass 6 från Torslundaskolan när dom skördar sina grönsaker.
Sedan lagas soppa, pastasås och ”ätes med glädje” i
kretsloppshuset på Torslunda försöksstation numera
Hushållningssällskapets utvecklingscenter.

Eleverna pratar under året om närodlat, transporter och
hur vi kan använda våra Nordiska basgrönsaker. Dessa
är lika värdefulla som Medelhavsgrönsaker enligt


Läraren Marie- Louise började med att ställa frågor om
vad  är det för grönsaker vi skall skörda. Eleverna skördade,
grov tvättade  sedan  morötter, vitkål, palsternacka, kålrot,
purjolök och bönor .






















































































































































































































Nu har eleverna skördat, blastat och grovtvättat alla sina grönsaker.
I nästa inlägg får Ni vara med om när eleverna  tar in grönsakerna 
i köket,  förbereder grönsakerna och kokar sin grönsakssoppa.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar